Marizjenne

Wie ben ik

Ik ben Marizjenne Heuts - van den Heuvel (1976), geboren en getogen in Twente, getrouwd en trotse moeder van mijn twee dochters. Na mijn studies ‘Religiestudies’ en ‘Geestelijke Verzorging’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen ben ik vanwege mijn werk in 2007 terecht gekomen in Zuid-Limburg. Na 6 jaar werkzaam te zijn geweest als geestelijk verzorger in het Zuyderland Ziekenhuis te Heerlen ben ik in Oktober 2016 een nieuwe uitdaging aangegaan als afdelingshoofd van de Dienst Geestelijke Verzorging van wooncentrum De Beyart te Maastricht.

In mijn werk als geestelijk verzorger heb ik veel uitvaarten verzorgd. Ik heb daarbij mogen ervaren hoe belangrijk het is om een luisterend oor te zijn, en mensen bij te staan in levens- en zinvragen waarmee zij geconfronteerd worden. Ook realiseerde ik me dat de dagen tot en met de dag van de uitvaart zeer speciaal zijn. Ondanks het feit dat er in zeer korte tijd veel praktische dingen geregeld moeten worden heerst er veelal een serene rust. Er ontstaat een persoonlijke en vertrouwelijke sfeer waarin gevoelens geuit kunnen worden, waar vragen over het leven en de dood aan de orde komen, en waar momenten van een lach en een traan zich vaak afwisselen. Het is mooi en inspirerend om samen met de familie de uitvaart voor te bereiden waardoor op de dag van het afscheid recht is gedaan aan zowel de wensen en het leven van de overledene als aan dat van de nabestaanden.

Bovenstaande ervaringen hebben ertoe geleid mij als geestelijk verzorger meer te gaan richten op het werk als woorddienstbegeleider. Het is mijn persoonlijke doel om ervoor te zorgen dat u als nabestaande door het verdriet heen op een fijne manier kan terugkijken op een waardig afscheid van uw dierbare overledene.