Reacties en ervaringen


"Hoi Marizjenne,
Bedankt voor de mooie dienst!
Indrukwekkende hoe je van een relatief kort gesprek een mooi en passend verhaal hebt weten te maken. Het inhaken op de muziek werkte heel goed.
Op een of andere manier heb je ook voor mij aansprekende aandachtspunten aangeraakt. In Azië spreken ze van bamboo strenght. De veerkracht is geacht sterker dan hardhout. Terwijl, Life is what happens to you whilst making other plans.

Die 2 passen goed bij elkaar:-)"

Groet/Cheers Freek, Juli 2023."Goedenavond Marizjenne,
Wat vonden wij dat jij het supermooi hebt gedaan.
We zijn echt heel blij hoe jij alles over pap hebt verteld en er een mooi verhaal van gemaakt hebt.
Nogmaals namens ons alle een groe Merci."

Groet Recy, Juni 2023."Hoi met Lucie,
Ik wilde je nog heel heel erg graag bedanken voor alles.
Je geweldige toespraak.
Lees dit heel vaak nog eens.
Mensen bellen mij op die ook in crematorium waren en zijn zeer onder de indruk van jouw toespraak.
Nogmaals heel erg bedankt.
T helpt mij met t verlies van mijn vader om te gaan.

Liefs Lucie Franz, Maart 2023."Hi Marizjenne,
Mijn vriendin, ik en de rest van de familie waren diep onder de indruk van de bijeenkomst in het crematorium.
Je hebt mijn vader zeer treffend beschreven. Gewoon bewonderingswaardig hoe je dat na ons onsamenhangend verhaal hebt gedaan.
Ik was diep onder de indruk hoe jij zijn leven op een hele mooie manier hebt beschreven. Een meer dan prettige wijze.
Voor mij was het een prachtige en zeer emotionele bijeenkomst, die door velen ook zo werd ervaren.
Nogmaals meer dan hartelijk dank. Als ik terug denk, dan wordt ik weer emotioneel. De dienst in de kerk was mooi en stijlvol. De bijeenkomst in het crematorium was bijzonder mooi en emotioneel."

Erich Franz, Maart 2023."Lieve Marizjenne,
Afgelopen zaterdag was het afscheid van mijn moeder.
Ik kende jou al van de Beyart waar mijn moeder gedurende 3,5 jaar heeft gewoond.
Ik wilde graag dat het bijzondere verhaal van mijn moeder met gevoel en op integere wijze werd verteld.
Ik had al iemand op het oog totdat ik ontdekte dat jij ook als woorddienstbegeleider werkzaam was.
Dat gaf mij meteen een gevoel van rust.
We hebben een heel fijn voorbereidend gesprek gehad en in de dagen voor de uitvaart kon ik op elk moment van de dag bij je terecht.
Met mijn perfectionisme wist je goed raad en je maande me af en toe om even rust te nemen."

Geweldig!

Je hebt vervolgens onze input op een mooie wijze verweven met de door ons aangeleverde muziek en beelden.
Het afscheid was prachtig. Het levensverhaal van mijn moeder heb je heel mooi verwoord.
Een heel eerlijk verhaal en bijzonder ontroerend hoorde ik van velen terug.
Ook zeiden velen dat ze mijn moeder nu pas echt leerden kennen en begrepen waarom ze in het leven stond zoals ze deed.
De hele afscheidsbijeenkomst was zeer professioneel opgezet met daarbij ook een persoonlijke touch die ons ook raakte.
Ook heb je passende bruggetjes gemaakt tussen de muziek, het levensverhaal, onze eigen inbreng en gedichten.
Daarvoor zijn we je zeer dankbaar Marizjenne. Het was een afscheid om nooit te vergeten."

Warme groet van Mariska en familie, Oktober 2022."Hallo Marizjenne,
Met hele fijne gevoelens kijken we terug op gisteren, woensdag 05 januari 2022. We wilden een kleine, warme uitvaart regelen voor mijn moeder en schoonmoeder.

Dat is in alle opzichten prima gelukt, qua aanwezigheid van iedereen die erbij was, qua organisatie van Dela, qua inzet van alle medewerkers en -sters, qua verzorging van de catering en niet als minste, maar voor ons heel belangrijk, jouw aandeel in de uitvaartdienst waar je een prachtige levensloop ten gehore bracht met een lach en een traan (tranen). Precies zoals wij het gewild hadden.

Het was geweldig en het heeft ons heel goed gedaan.

Dank je wel uit de grond van ons hart, dit is een hele mooie "herinnering" aan Mam. Zoals je zelf al schreef: het voelt heel vertrouwd. Dat was het ook, beter konden wij het ons niet wensen.

Nogmaals hartelijke dank en hopelijk tot ziens."

Sjef en Willy, Januari 2022"Marizjenne,

mag ik jou namens familie en mij bedanken voor de prachtige dienst!
'Ik vond het prachtig' zei mama zojuist. 'Ik heb nog nooit zo een mooie dienst gezien', was getekend de overbuurman.
Ikzelf, ik dank je vanuit mijn hart. Wat heb je ons gepakt... Het gaat jou en familie goed!!!!
Bedankt.....Tot in de pruimentijd!"

Tamara Bontenbal, Januari 2022"Lieve Marizjenne,
Je bent onlangs de afscheidsbegeleider geweest voor de crematie van mijn moeder. Je hebt ons goed begeleid en een mooie afscheidsceremonie van gemaakt. Je hebt er ook een heel mooi levensverhaal aan toegevoegd over 't leven van onze moeder, vader, en broers!!! Het was mooi en 't voelde goed. Heel erg bedankt ervoor.""

Elly en Marika, Januari 2022"Beste Marizjenne,
Marizjenne, Wat was het prachtig! Heel knap hoe je met zo weinig woorden van onze kant zo’n prachtig verhaal gemaakt hebt. Het is een onvergetelijke dienst geworden. Heel erg bedankt voor jouw bijdrage."

Jos Sleijpen, September 2019"Beste Marizjenne,
Wat een prachtige afscheidsdienst hebben we dankzij jouw hulp kunnen regelen voor Robert. Iedereen was onder de indruk van de prachtige woorden en muziek! Jij verstaat de kunst om in zo’n moeilijke situatie alles wat wij hadden willen zeggen op zo’n pure manier te verwoorden.Dit verzacht de pijn en helpt ons ‘to pick up the pieces’…
Veel liefs,"

Hettie, Serge en Kim. September 2019"Beste Marizjenne,
Door jouw begeleiding is het een mooi , wam en waardig afscheid geworden. Ik was op dat moment te emotioneel om alles mee te krijgen maar tijdens het lezen van de teksten achteraf kwam alles weer met al zijn emoties boven en dat was zeer aangrijpend. Carla zou niet anders gewild hebben en het sloot perfect aan bij het leven van Carla en haar wensen die jullie vooraf hadden besproken. De overgangen van tekst en muziek sloten naadloos aan. Dankzij jou houden we hieraan een goed gevoel over en dit spreekt ook uit de vele positieve reacties van familie en kennissen die erg onder de indruk waren."

Familie Thomissen, November 2018"Beste Marizjenne,
Alleen al jouw voornaam deed een bijzonder persoon vermoeden. Tijdens het gesprek met de kinderen van Tony Salens-Opgenoorth werd dit bevestigd. Je straalde meteen warmte en betrokkenheid uit; het gesprek verliep in een heel ontspannen sfeer en gaf ons meteen vertrouwen in jouw aanpak. Je hebt onze input, verhalen en anekdotes aangevuld en met de door ons aangeleverde muziek en beelden tijdens de afscheidsbijeenkomst op een zeer professionele en persoonlijke wijze weten over te brengen. Daarbij heb je passende “bruggetjes” gemaakt van de muzieknummers naar de persoon van moeder; heel bijzonder. Daarvoor zijn we je zeer dankbaar.Marizjenne, je hebt een warme persoonlijkheid."

Kinderen Salens, April 2018"Hoi Marizjenne,
Onze grote dank voor de serene en waardige wijze waarop je ons door de uitvaartdienst van onze moeder hebt geleid.

Frank, Koen en Bas, April 2018"Lieve Marizjenne,
Vandaag heb jij het afscheid van mijn schoonmoeder onvergetelijk gemaakt door je mooie woorden. En de muziek die we hadden uitgekozen heb je mooi verweven in haar levensloop. Gelukkig hebben we de opname nog zodat we het nog vaker kunnen bekijken. Jij bent zo lief en betrokken, een kei in wat je doet. Heel erg bedankt."

Nicole Hoogenboom. Juli 2017"Beste Marizjenne,
Ik wil je nogmaals heel hartelijk bedanken voor jouw professionele bijdrage aan het afscheid van mijn vader. De rust en de empathie die ik voelde tijdens onze ontmoeting gaven mij direct het vertrouwen dat jij de crematie goed zou leiden. En inderdaad........dat heb je fantastisch gedaan! Je hebt onze input in de vorm van verhalen, teksten en foto's en onze gevoelens goed weten te vertalen in een heel warm en persoonlijk afscheid. Het feit dat het afscheid zo mooi en persoonlijk was, helpt mij enorm bij de verwerking van dit verlies."

Lenny. November 2016"Hoi Marizjenne,
Wij willen je nogmaals hartelijk danken! Iedereen is lovend over hoe de crematie in elkaar zat. Met natuurlijk een schitterend verhaal.
Chapeau!"

Melvin Jacobs. Mei 2016"Beste Marizjenne,
Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om een woord van dank uit te spreken namens de familie voor jouw bijdrage tijdens het afscheid van Joop Lichtenberg. Joop was geliefd als echtgenoot, vader, schoonvader en opa. Ondanks de hoge leeftijd die hij heeft mogen bereiken is zijn afwezigheid een groot gemis voor ons allen. De mooie herinneringen aan Joop koesteren we in onze gedachten. Door jouw ‘personal touch’, je warme betrokkenheid en menselijke benadering heb je een grote bijdrage geleverd aan het waardige afscheid dat we Joop op zaterdag 9 april mochten geven. Onze persoonlijke verhalen heb je samen met de gekozen muziekstukken tot een mooi geheel weten te smeden. Zelfs na afloop bleek hoe betrokken je bij het hele gebeuren was. We zijn blij dat je dit zo mooi voor ons hebt ingevuld en zijn je hier ook zeer erkentelijk voor."

Heel hartelijk bedankt namens de familie Lichtenberg. April 2016"Hoi Marizjenne,
Ik wil je complimenteren voor het leiden van de dienst tbv Jack. Dat doe je op een prettige manier. Naderhand ook positieve feedback van vrienden / familie of aanwezigen vernomen...fijn. Het was een heel mooi en relaxt samenzijn waarbij we het afscheid van Jack op een waardige manier hebben gevierd. Het heeft Ellen en de kids enorm goed gedaan! Ook dank voor je inzet tijdens de voorbereiding, het was prettig samenwerken."

Marc Heuts. April 2016"Hallo Marizjenne,
Namens de hele familie dank voor de bijzonder fijne en persoonlijke begeleiding bij het afscheid van onze zus. Bijzonder ook de woorden die sprak tijdens het afscheid. Onze gedachten en gevoelens zijn fantastisch verwoord door jou, jij wist de juiste snaar te raken. Dat gaf herkenning, troost en met name ook berusting in de keuze die zij heeft moeten maken voor zichzelf."

Jean Jansen. April 2016"Hoi Marizjenne,
Langs deze weg willen we je nogmaals bedanken voor het gesproken woord tijdens het afscheid van Tiny. Het luisteren naar ons tijdens het eerste gesprek en het vervolgens prima verwoorden van het leven van Tiny heeft ons goed gedaan. Je rust en positieve uitstraling tijdens de dienst zijn van bijzondere waarde gebleken. Ons inziens heb je op een prachtige manier de kern van het leven van Tiny geraakt.

Je hebt het leven van Tiny vergeleken met de zeemeeuw uit de film Jonathan Livingston Seagull. De meeuw die op zoek was naar iets en zijn eigen weg ging en uiteindelijk trots mocht zijn op wat hij had bereikt; trots mag zijn op wat hij is geworden. Tiny mag trots zijn op wat ze heeft bereikt in haar leven.

Daarnaast heb je ook goed verwoord dat Tiny haar steun zocht en vond in het geloof. Het bijbelstuk “alles heeft zijn tijd” paste heel goed bij Tiny.

Marizjenne, bedankt en veel succes met het werk wat je doet en uiteraard veel geluk met je gezin.

Zoals Tiny zou zeggen: "Kompleminte”

Familie Van Sebille. Maart 2016"Hallo Marizjenne,
Nogmaals bedankt voor alles. Je hebt het levensverhaal van mijn moeder super mooi met gevoel en liefde verteld, waar wij bij de koffietafel veel complimenten over hebben kregen. Iedereen voelde zich betrokken bij het verhaal wat zo mooi door jou verteld werd.
Wij gaan nu met de verwerking beginnen. Het zal moeilijk en zwaar zijn, maar moeten sterk zijn, ook voor de kleintjes. Dankjewel namens ons allemaal voor de mooie en fijne begeleiding. We vinden allemaal dat je een fijn en warm persoon bent en dit perfect hebt gedaan."

Peter en familie. December 2015"Ik wil je nogmaals bedanken voor je mooie verhaal over mijn opa. Het voelde zo fijn dat hij een persoonlijk afscheid kreeg waarin we hem konden herinneren zoals hij was. Een verhaal met pakkende vergelijkingen, een lach en een traan en met onze woorden in, door jou, prachtig verwoorde zinnen. Het bood zowel troost als hoop voor de toekomst. Het heeft me veel goeds gedaan iets persoonlijks mee te geven aan het afscheid zonder dit zelf met veel emotionele moeite te moeten verwoorden. Toen ik je mijn input stuurde wist ik dat je er iets moois van zou maken. Je hebt deze verwachting zeker waargemaakt. Ontzettend bedankt hiervoor."

Janel van Dalfzen. November 2015"Marizjenne heeft een bijzonder passende en treffende bijdrage geleverd aan de uitvaart van mijn overleden echtgenote, eerder dit jaar. Tijdens het gesprek bij ons thuis blijkt al snel dat Marizjenne met veel empathie in staat is om zowel onze gevoelens maar vooral ook informatie over mijn overleden echtgenote uitstekend te plaatsen. De wijze waarop ze na een gesprek met ons, de nabestaanden een reëel beeld schetst van de overledene is bewonderenswaardig. Vervolgens gaat Marizjenne met deze informatie en door ons geuite wensen aan de slag.

Door haar manier van presenteren en passende attitude tijdens de uitvaartdienst, waarbij de woorden naadloos aansluiten aan de wensen van de overledene kunnen ik en de familie terugkijken op een waardig en zeer passend afscheid. Chapeau!"

Luuc Beerends. November 2015"Ik wil je namens de familie en mijzelf nogmaals bedanken voor de goede zorgen en begeleiding tijdens de uitvaart van mijn vrouw. We kunnen met elkaar terug kijken op een mooi, warm en waardig afscheid. Nogmaals dank."

Eef Kooi en familie. November 2015"Door jouw overwegingen en mooie woorden heb je papa's afscheid extra cachet weten te geven en troost door te filosoferen. Wij kijken terug op een persoonlijk, passend afscheid."

Chantal Hamers"Onze ervaring is dat je met hart en ziel de uitvaart hebt verzorgd. Het gaf een fijn gevoel dat iemand zo meeleeft en zo daadkrachtig al het praktische organiseert."

Familie Raets"We hebben jou als geestelijk verzorger bij de uitvaart van mijn lieve broer Koos als zeer bijzonder ervaren. De dienst die je verzorgde was indrukwekkend, en jouw woorden over Koos waren zeer gevoelig en treffend weergegeven. Wij hebben hierin veel warmte en steun gekregen in dit moeilijke afscheid. Wij danken je heel hartelijk voor jouw warme bijdrage."

Familie Joosten